Een P A S T A S A U S (recept Jacob Venker)
Bereidingstijd 30 à 45 minuten.
Vindt die zelf erg lekker, maar regelmatig ook door anderen goed gewaardeerd.
Ingrediënten voor 2 personen:
IN DE WOK
300 gram half-om-half gehakt
(Die eerst rullen en aanbraden in een beetje olijfolie )
Vervolgens ga je toevoegen terwijl je het vuur op half houdt:
- 1 half glas witte (of rode) wijn en daarin het vlees flink mee braden
- 20 seconden pauzeren en roeren.
Vervolgens weer gaan toevoegen:
- 1 gesnipperde ui
- 3 tenen gesnipperde knoflook
- Erboven flink ff aan de pepermolen draaien
- 1 theelepeltje sambal oelek
- 1 dessert lepel lekkere pesto.
- Flink Italiaanse kruiden over alles heen strooien.
- Beetje zeezout naar gewoonte en/of smaak
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Een stuk of 4 a 5 mooi rode tomaten doormidden snijden en eraan toevoegen
- Een paar flinke plukken soepgroenten (uit een vers pak) erbij
- Een eetlepel in schijfjes gesneden zwarte olijfjes
- 6 lekkere doorgesneden zoete witte druifjes (contrasteren heerlijk op de peper
- Een kwart prei zeer fijn (dus) in schijfjes gesneden.
- Nog een half glas wijn (of water) erbij.
Alles lekker door elkaar roeren en het vuur geleidelijk aan gaan temperen.
- Een minuut of twintig tot een half uur op een kleine pit laten sudderen.
- Wél van onderen af door roeren opdat je de naar boven gedreven vloeistof weer helemaal naar onderen hebt gewerkt.
Pasta, naar keuze. Koken met een beetje zout in het vocht erbij.
Als kaas: Echte gorgonzola.
We dronken erbij …een glas Zwitserse Dôle du Valais (Pinot Noir met een beetje Gamay)
E-rug lekker hoor.
Succes, santé en…. eet smakelijk allemaal. Gaat lukken!
Jaap dank voor het delen. We houden ons aanbevolen voor je volgend recept.Laat je ons weten wat je van de pasta vind?
Heb jij ook een lekker recept plaats het hier!