Het recept Appelplaat van mijn # tante Wiesje, wil ik graag op deze pagina delen.
Benodigdheden
4 ons cakemeel of zelfrijzend bakmeel
4 ons basterdsuiker
4 ons roomboter
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
Rozijnen, pakje 200 à 250 gram (deze even weken)
2 kilo goudrenetten of ander appels
Abrikozenjam
Beetje kaneel
Beetje suiker
Citroensap 1 lepel (of water)
Bewerking
Appels schillen en in partjes snijden, suiker en kaneel erbij, even laten staan en later in vergiet uit laten lekken.
Boter en suiker mixen, eieren erbij daarna het meel en vanille suiker en citroensap toevoegen. Rozijnen vooraf geweld, door het deeg.
Het deeg over de plaat verdelen. De in kaneel en suiker geweekte appels 'mannetje aan mannetje' in het beslag plaatsen, de hele plaat moet bedekt zijn, aldus mijn tante🌞
De plaat in het midden van de oven plaatsen op 160 graden, voor ongeveer een uur de bakplaat eruit halen. De abrikozenjam vermeng je met warm water tot een papje. Dit verdeel je over de hete bakplaat.
Dan terug in de oven onder de gril. Even erbij blijven, het gaat dan karamelliseren, let op dat het niet verbrand, gaat heel snel!
Dan is het klaar, de appeltaart van mijn tante Wiesje.
Geniet ervan😍
Marian
Laat je ons weten wat je van de appelplaat vindt? Doe je mee recepten verzamelen en delen? We zijn benieuwd naar jouw recept.