Maken en beheren van een paginaZo maak je een pagina aan!

Vanuit je pagina (auteur) kun je berichten plaatsen en activiteiten op de agenda zetten. Heb je een eigen website, verwijs naar de link.

Heb je geen eigen website, dan kun je de pagina opbouwen door deze uit te breiden met diverse menu-pagina’s. Kies je eigen huisstijl (logo, foto's (header), slogan, kleurkeuze). Nodig beheerders of redacteuren uit die berichten namens de pagina mogen plaatsen. 

Werkwijze

Kijk eerst of de pagina al bestaat

Wanneer je rechtsboven op de knop + Toevoegen klikt (alleen zichtbaar als je ingelogd bent) zie je de verschillende opties. Klik op de gewenste optie pagina. Kies auteur (je pagina) en volg de stappen op het scherm. Zie afbeeldingen.

 

 Kies pagina aanmaken en volg de afbeeldingen.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 


Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

In het voorbeeld is het bedrijf gevestigd in Oploo. Vink de plaats van je bedrijf aan.

Proficiat je pagina is aangemaakt! Maar je bent nog niet klaar. Je pagina is nog niet ingericht.

Goed bezig, ga zo door en klik op publiceren, daarna kun je extra informatie toevoegen in het actiecentrum.

Door extra informatie toe te voegen (eigen website, telefoonnummer, sociale media-adressen) ben je goed bereikbaar. Maak je pagina compleet door een logo toe te voegen, een kopfoto (header) en kleuren die bij je huisstijl passen.

Vergeet niet op te slaan!  

Wil je wijzigingen aanbrengen? Dit doe je in de beheerpagina. Open je pagina, klik op beheerpagina.

Het beheren van een pagina

Werkwijze
Ga naar je pagina, (bij je rondje of foto rechts boven) klik op de button beheerpagina, je komt in het actiecentrum. De beheerder (s) van de pagina kunnen deze naar wens aanpassen. Geef bij het item: betrokkenen mensen een rol op je pagina (beheerders, auteur of lid)


Assistentie
Mocht je hulp willen bij het aanpassen van je pagina, druk dan in het actiecentrum op de knop ‘Assistentie. De Dorpsverbinders helpen je graag met het inrichten/aanpassen van je pagina.

Wil je meer informatie plaatsen? Maak dan gebruik van de menupagina mogelijkheden.

Werkwijze toevoegen menupagina’s:

Bij Menupagina’s: kun je de basispagina uitbreiden en er een soort eigen website van maken. Ga naar je pagina, open beheer pagina; klik op Menupagina’s, vervolgens op menupagina toevoegen.

Titel
Kies een korte titel, zeker als je meerdere menupagina’s aan wilt maken. De titel komt onder de header-foto te staan. Door op deze titel te klikken, opent een bezoeker deze menupagina.

Beschrijving
Daar voeg je de feitelijke tekst in. Daarboven staat een werkbalk met twee rijen symbooltjes. Daarmee kun je de tekst opmaken, foto’s en filmpjes invoegen, etc. Door met de muis een symbool aan te wijzen, zie je wat die precies doet. Naast de tekst staat een + symbool. Daarmee kun je nog sneller iets invoegen. Een ingevoegde foto wordt in principe paginabreed. Wil je dit niet, dan kun je hem verkleinen door een van de hoeken naar binnen te schuiven. Vergeet niet op te slaan. 

Daarmee kom je terug in Menupagina’s. Je ziet nu de nieuwe menupagina staan. Met het pen-symbooltje kun je deze weer aanpassen. Met het vuilnisbakje kun je deze verwijderen. Met de pijltjestoetsen kun je de volgorde van je menupagina’s veranderen, als je er meerdere hebt aangemaakt. Met Bekijk pagina (links boven) kun je zien hoe je nieuwe menupagina er in werkelijkheid uitziet.