PERSBERICHT
Restaurant Vesters viert 20 jaar culinair vakmanschap en maatschappelijke betrokkenheid.
Nijmegen, November 2025. Dit jaar viert Restaurant Vesters met trots haar 20-jarig bestaan. Al twee decennia lang staat het restaurant bekend om zijn verfijnde keuken en warme gastvrijheid. Wat in 2005 begon als een ambitieus idee van chefkok Jeroen Vesters, is uitgegroeid tot een culinaire ontmoetingsplek waar traditie en vernieuwing samenkomen.
Een vaste waarde op culinair gebied
In de afgelopen twintig jaar heeft Restaurant Vesters zich ontwikkeld tot een vaste waarde in de gastronomische wereld. De keuken van Vesters eert lokale producten met een maandelijks wisselend menu. Het restaurant heeft hiermee niet alleen talloze gasten verrast, maar ook een stempel gedrukt op de culinaire identiteit van de regio. Het streven naar kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid blijft daarbij een rode draad.
Ondernemers uit Sint Anthonis
Jeroen en Nikolien zijn beide geboren in Boxmeer en zijn woonachtig in Sint Anthonis. Ze rijden dagelijks op en neer naar hun werk. Juist deze kleine ‘afstand’ heeft bijgedragen aan de broodnodige ontspanning en rust waardoor zij hun werk in de horeca hebben kunnen blijven uitoefenen.
Viering van 20 jaar
Ter ere van het jubileum serveert Restaurant Vesters in de maand november een twaalfgangen feestmenu, bestaand uit de meest gekoesterde klassiekers van de afgelopen 20 jaar.
"Wij zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen en steun van onze gasten, leveranciers en personeelsleden door de jaren heen" zegt eigenaresse Nikolien Verstraelen. " Dit jubileum is niet alleen een mijlpaal voor ons team, maar ook een ode aan de verbindende kracht van ons restaurant.”
Maatschappelijke relevantie
Naast haar culinaire prestaties heeft Restaurant Vesters zich altijd ingezet voor de samenleving. Zo ondersteunt het restaurant benefietdiners, lokale producenten, werkt het met biologische en seizoensproducten en organiseert het initiatieven rondom voedselverspilling en sociale projecten. Ook leidt het restaurant jonge talenten op en biedt het kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Rechtenvrije foto’s door Duncan de Fey.