Dit overheerlijke soep recept wil ik graag met jullie delen
Paprikasoep met tortilachips
Benodigdheden voor 8 personen:
6-7 gele paprika's
1 rode paprika
1-2 uien
50 gram boter
1 zakje kruidenmix voor chili con carne
1 theelepel paprikapoeder
1 volle eetlepel bloem
2 liter groente- of kippebouillon
1/8 liter crème fraîche
zout, peper
2 zakjes tortillachips (150 gram)
150 gram geraspte oude Goudse kaas
Bereiding
Maak de groenten schoon, snijd de paprika's in stukjes, snipper de ui(en)
Smelt de boter in een grote pan en fruit de gele paprikastukjes en de uisnippers ca. 2 minuten.
Roer de kruidenmix, de paprikapoeder en de bloem erdoor en giet vervolgens al roerende de bouillon erbij.
Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep 10 - 15 minuten zachtjes koken
Pureer de soep met een staafmixer of in een food-processor en roer de rode paprikastukjes en de crème fraîche erdoor.
Breng de soep al roerende aan de kook en laat hem ca. 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Geef de (verkruimelde) tortillachips en de geraspte kaas erbij en serveer met stokbrood.
Smakelijk eten!
Heb jij ook een favoriet recept? Deel het met ons! Zeker weten dat daar veel mensen blij van worden.