Publicatie Trots Sint Tunnis
Door Judith Driessen
Wat is een dorpsblad zonder adverteerders? Sint Tunnis kent veel ondernemers. Grote maar ook wat kleinere, wellicht zelfs ondernemers waar u het bestaan niet eens van kende. Daarom gaat Judith Driessen elke maand op pad voor de rubriek “Dries wil weten” waarin in elke uitgave van de Trots een ondernemer voor het voetlicht wordt gebracht.
HéMax gaf de pen door aan Boerderijwinkel Verdaasdonk - tegenwoordig Vershal Verdaasdonk genaamd - dus zit ik aan de picknickbank met Peter Verdaasdonk.
Wanneer en hoe is jullie bedrijf begonnen?
“Als 19-jarige jongen in 1992 besloot ik een stuk land te huren, hier heb ik asperges, aardbeien en prei op geoogst die ik vervolgens verkocht. In die tijd gebeurde dat nog vanuit de garage. Dit alles deed ik als hobby. Marie-Claire kwam bij ons aardbeien plukken. We kropen eigenlijk letterlijk achter elkaar aan op het land en zo is onze liefde voor elkaar ontstaan en dus ook onze relatie", lacht Peter. In 1995 is het bedrijf een maatschap geworden van tuinbouwteelt: tuinbouwbedrijf Verdaasdonk.
Hier is het toch niet bij gebleven?
“Nee, in 2012 had het in twee dagen tijd zo hard geregend dat al onze aardbeien waren verwoest. Dit heeft ons doen besluiten om minder afhankelijk hiervan te worden en zijn we begonnen met de uitbreiding van de winkel. Van alleen eigen producten gingen we over naar het ook verkopen van streekproducten, citrusproducten, salades en maaltijden. Onze eerste winkel was gewoon hier thuis aan de Stevensbeekseweg, maar later hebben we ook vestigingen in Cuijk, Boekel, Mill en Boxmeer gekregen. Onze naam veranderde in Boerderijwinkel Verdaasdonk en ook kregen we een webshop waarvoor Rian en Werner in die tijd de naam 'Ik ga voor vers' bedachten.
Maar ook hier bleef het niet bij?
“Nee", lacht Peter “als je het er zo over hebt doen we eigenlijk best veel. Zes jaar geleden zijn we ook begonnen met catering. We leveren bijvoorbeeld aan ongeveer 60 bedrijven twee keer per week fruit en leveren ook aan de Heksenboom. Het leuke hiervan is dat de asperges die je eet bij de Heksenboom door ons geteelt zijn op de Bosweg. Maar we leveren vooral ook alles voor de particuliere markt, denk hierbij aan barbecues, de Verdaasdonkplaat, boerderijpannen, tafelschalen, opgemaakte schalen en stampottenbuffet.
In 2022 zijn we door de stijgende kosten genoodzaakt geweest drie van onze vijf winkels te sluiten. Voor ons is dit de juiste keus geweest, maar we hadden nooit verwacht dat mensen de winkel zo erg zouden gaan missen. Deze klanten bestellen nu via de webshop en zodoende beleveren wij ze nog.
De afgelopen jaren zijn we behoorlijk gegroeid en hebben we ook niet stilgezeten. We kijken goed naar de vraag en we willen ons altijd onderscheiden. We hebben onze naam pas weer aangepast, we zijn van boerderijwinkel overgestapt naar Vershal Verdaasdonk. Dit hebben we gedaan omdat we tegenwoordig meer producten verkopen dan alleen van de boerderij."
Wat moeten we nog weten?
"Dat wij als bedrijf nog veel meer doen dan aan de voorkant zichtbaar is voor klanten. Ergens is dit ook logisch, maar wij vinden dit ook jammer. Er is namelijk zoveel meer! Daarom houden wij op zondag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur een Verdaasdonkdag. Hierbij krijgen de mensen de kans om letterlijk een kijkje te nemen in onze keuken! Marie-Claire en ik vinden dit namelijk erg belangrijk. Dus graag verwelkomen wij u allemaal heel graag op 8 september in ons bedrijf op de Stevensbeekseweg 3a."
Aan wie geef je de pen door?
"Ik geef de pen door aan de Heksenboom."
Vershal Verdaasdonk