Publicatie Trots Sint Tunnis
Door Judith Driessen
Wat is een dorpsblad zonder adverteerders? Sint Tunnis kent veel ondernemers. Grote maar ook wat kleinere, wellicht zelfs ondernemers waar u het bestaan niet eens van kende. Daarom gaat Judith Driessen elke maand op pad voor de rubriek “Dries wil weten” waarin in elke uitgave van de Trots een ondernemer voor het voetlicht wordt gebracht.
Vanaf de straat lijkt het een gewone schuur zoals die er wel meer te vinden zijn op de Peelkant. Binnen kijk ik mijn ogen toch even uit in dit kleine distributiecentrum. Ik zit aan tafel met Max van den Heuvel, eigenaar van HéMax.
Wanneer maar vooral hoe ben je begonnen met je onderneming?
“Dit jaar zeven jaar geleden keek ik mee bij een ondernemer Panken, die hier in de straat zat. Mijn ambitie was toen om dit bedrijf ooit over te gaan nemen. Vanuit Panken kreeg ik de vraag om een pindasaus te gaan maken die ze konden verkopen bij de kipspies. Door droevige omstandigheden moest het bedrijf genoodzaakt stoppen met bestaan en ik bleef met 1000 liter satésaus zitten. Deze kon ik gelukkig kwijt bij ondernemers uit de gemeenten. Daarna bleef er vraag bestaan naar de saus en bleven ook de orders binnenkomen. Dit was het begin van HéMax.”
En nu, zeven jaar later, wat doe je nu?
“In de coronatijd kwam ik erachter dat sommige groothandels niet konden leveren, hier ben ik toen op in gesprongen. Nu ben ik voor veel klanten, vooral gevestigd in de randstad, de totaalleverancier als horecagroothandel. Ik heb geen fysieke winkels en werk alleen online waardoor ik goedkoper ben dan andere groothandelaars. De laatste twee jaar is het bedrijf echt enorm gegroeid. Waar ik twee jaar geleden nog zelf overdag de orders weg bracht en ‘s avonds de orders verwerkte heb ik nu een team van dertig personen op de loonlijst staan.”
Hoe kom je aan de naam HéMax?
“Ik zat met mijn ouders aan de keukentafel en toen ging het erover hoe mijn bedrijfje zou moeten komen te heten. Ik wilde graag een combinatie van mijn voor- en achternaam. We kwamen uit bij 'He' van Heuvel afgeleid en dat hebben we voor mijn naam gezet, als ware als een begroeting.”
Hoe ziet de toekomst eruit van HéMax?
“In mei gaan we beginnen met export naar Engeland, waarbij het doel is 200 horecazaken te voorzien van onze sauzen. Daarbij blijven wij de eigenaar van het product en het recept. In juli is de verhuizing naar het pand van Rongen Aktief. Hierdoor wordt de capaciteit voor het distributiecentrum aanzienlijk groter, waardoor we als bedrijf weer kunnen groeien
Vanaf september gaan we vijf horecazaken in Duitsland beleveren met als doel om voor het hele Ruhrgebied de totaalleverancier te worden. We kunnen door het nieuwe pand nog groeien maar stabiliteit staat bij mij wel hoog in het vaandel. Ik ga liever zakelijke contacten aan voor een langere tijd dan dat ik nu heel hard groei en over vijf jaar failliet ben omdat ik té snel ging.”
Wat vind jij dat Sint Tunnis nog van HéMax moet weten?
“Iedereen kent HéMax van de pindasaus maar we zijn nu veel meer dan dat, we zijn uitgegroeid tot een online horecagroothandel. En met trots kan ik dan ook zeggen dat we als Sint Tunnisse groothandel aan twee verenigingen binnen ons mooie dorp leveren, namelijk DSV en Activia.
En oh ja: we zijn ook nog op zoek naar een bestelwagenchauffeur voor de zaterdag!”
Aan welke ondernemer geef jij de pen door?
"Ik geef de pen door aan Peter van Boederijwinkel Verdaasdonk."
HéMax