Publicatie Trots Sint Tunnis
Door Judith Driessen
Wat is een dorpsblad zonder adverteerders? Sint Tunnis kent veel ondernemers. Grote maar ook wat kleinere, wellicht zelfs ondernemers waar u het bestaan niet eens van kende. Daarom gaat Judith Driessen elke maand op pad voor de rubriek “Dries wil weten” waarin in elke uitgave van de Trots een ondernemer voor het voetlicht wordt gebracht.
Vershandel Verdaasdonk gaf de pen door aan De Heksenboom. Aan tafel zit ik met Evelien van Dasler, samen met haar broers Evert en Maico de eigenaren van De Heksenboom.
Sinds wanneer ben je met je broers in het bedrijf gekomen?
“In 2002 kochten wij samen met mijn ouders camping De Ullingse Bergen, het pand van restaurant De Heksenboom hoorde bij de camping maar werd toen nog verhuurd. In 2008 zijn de huurders eruit gegaan en hebben wij de exploitatie van het restaurant overgenomen, waarna we het in 2010 geheel verbouwd geopend hebben. Eerst runden we het bedrijf met zijn vijven, maar sinds enkele jaren run ik samen met mijn broers de camping en het restaurant. Dit gaat super goed. Ieder heeft zijn eigen vakgebied waardoor we een gouden team zijn. We kunnen en we willen niet zonder elkaar.”
Waarvoor kun je bij de heksenboom terecht?
“Wij zeggen altijd ‘we doen van rouw tot trouw’. Lunchen, dineren, koffie met gebak, koffietafels, buffet, BBQ, high tea. We hebben verschillende arrangementen en ook activiteiten die je bij ons kunt afnemen. Ja, eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of we doen het,” lacht Evelien. “Ons restaurant ligt in een mooie omgeving en we hebben een ruime parkeerplaats voor de deur. Die parkeerplaats zijn we op dit moment aan het verbouwen. We willen graag meedenken aan duurzaamheid met betrekking tot energie. Vanuit die gedachte zijn we op dit moment een carport aan het bouwen waar zonnepanelen op komen te liggen. Elektrische auto’s kunnen hierdoor bijvoorbeeld worden opgeladen, maar ook de stroom voor de camping en restaurant wordt hier straks vandaan gehaald.”
Waarom de naam Heksenboom?
“In het bos hier vlakbij staat een heksenboom. Doordat er vroeger veel sprake was van zandverstuiving hier, lag die boom onder het zand behalve de kruin, bestaand uit twee takken. Als het schemer was en je keek vanuit het dorp richting het bos leek het net of die twee takken de armen waren van een ondergestoven heks. De boom staat er nog wel maar er is helaas niet veel meer van over.”
Werken jullie samen met lokale ondernemers?
“Natuurlijk”, zegt Evelien, “waar dat kan doen we dat zeker! De Wingerd verzorgt onze bloemen altijd, ons gebak komt van bakkerij van der Ven en zoals Peter Verdaasdonk in de vorige editie van de Trots al zei, levert Vershandel Verdaasdonk onze groenten en fruit. Wij zijn heel blij en trots op ons dorp. Ook al zijn wij import, wij voelen ons hier super thuis."
Wat moeten wij nog weten?
“Voor ons pand staat een sleutel. Wij zijn namelijk een Natuurpoort-restaurant. Dit houdt in dat je als restaurant gelegen bent bij een natuurgebied, dat je eten en drinken aanbiedt, een toiletvoorziening hebt, parkeermogelijkheid en informatie over het natuurgebied beschikbaar hebt. Hiervan zijn er ongeveer 30 in Brabant en wij zijn daar erg trots op.”
Aan wie geef je de pen door?
“Graag geef ik de pen door aan Mark Toonen van Marco Toonen Uitvaartverzorging. Mark heeft ons tijdens het overlijden van mijn vader zo fijn bijgestaan dat ik hem graag deze pen gun.”
De Heksenboom