(Publicatie Dorpsblad Trots Sint Tunnis, door Ronald Korsten)
Zoals bekend heeft de coronacrisis een grote impact op de horeca. Restaurants in onze regio zoeken naar mogelijkheden om toch nog aan wat omzet te komen. Natuurlijk wordt daarbij het contact met de klanten enorm gemist. Werken in de horeca doe je vooral omdat je er plezier aan beleeft dat je andere mensen een leuke avond kunt bezorgen. Dat betekent dat men voor behoorlijke uitdagingen komt te staan.
De broers Guido, Dion en Vince Gerrits zijn opgegroeid aan de Noordkant. In de Boergondische Tuijn van hun ouders kregen ze de liefde voor een diversiteit aan groente, fruit en gezond eten letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegeven. Guido putte hieruit zoveel inspiratie dat hij de koksopleiding ging volgen. In 2019 heeft hij de Cas Spijkers Academie afgerond nadat hij bij diverse sterrenrestaurants de fijne kneepjes van het vak mocht leren.
In 2019 startte hij samen met zijn broers Dion en Vince een eigen bedrijf: Bruur Culinair. De broers kozen voor een concept waarbij het eten naar de klant toe komt. Wat dacht u van Private Fine Dining waarbij een volledig verzorgd diner inclusief wijnen bij mensen thuis wordt opgediend. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor workshops, een bedrijfsborrel of een feestelijk diner bij bijvoorbeeld een bruiloft. Dion: ”Gasten laten genieten van een perfect verzorgd, op maat gemaakte culinaire ervaring is waar wij voor staan. In onze ogen is het pas echt genieten als alles klopt: het gerecht op je bord, de wijn in je glas, het gezelschap en de sfeer aan tafel.”
Helaas is het door de coronacrisis nu niet mogelijk om bij mensen thuis aan de slag te gaan. Maar daar hebben ze wat op gevonden. Iedere week wordt een exclusief menu samengesteld dat op vrijdag, zaterdag of zondag kan worden afgehaald.
De gerechten zijn een lust voor het oog en natuurlijk voor de smaakpapillen. Guido: “We willen de ware restaurantervaring op de eigen eettafel zien te krijgen”. Daarnaast biedt Bruur Culinair tijdens de kerstdagen de oplossing om er een geslaagd en smakelijk kerstdiner van te maken. Op kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag wordt een luxe kerst-afhaalmenu aangeboden. Samen met familie en vrienden, of juist voor diegene die het met de kerstdagen zo enorm verdient. Voor meer informatie zie www.bruurculinair.nl.
Ook andere restaurants in ons dorp hebben de mogelijkheid om heerlijk eten af te halen. Kijk eens op de websites van:
• De Drie Burgemeesters, www.de3burgemeesters.nl, 0485-384272
• De Bloemenhof, www.villabloemenhof.com, 0485-384585
• Friends, www.friendshoreca.nl, 0485-385045
• Tussen Harrie en Toon, www.harrieentoon.nl, 0485-380024