Lezing: Bewegen is de basis door Hanneke Poot

GGD Hart voor Brabant

Details

Woensdag 20 september 2023 van 20:00 tot 21:30 uur
Afgelopen
Hotel Restaurant Riche
Steenstraat 51, Boxmeer, Nederland
  • Voor wie: Ouders/verzorgers van jonge kinderen, mensen die werken met kinderen en geïnteresseerden
  • Wanneer: woensdag 20 september 2023
  • Waar: Hotel Riche Boxmeer
  • Tijd: 20:00 - 21:30 uur
  • Gratis aanmelden via: Lezingen over Gezondheid - aanmelden

Bewegen is de basis van alles wat een kind gaat leren. Vanaf zijn prille begin beweegt het kind en doet ervaring op over zichzelf en de wereld om zich heen. Dit ervaren en bewegen noemen we de sensomotorische ontwikkeling.

Vooral in de eerste levensjaren van een kind wordt er veel bewegingservaring opgedaan in dit ontwikkelingsgebied, al moeten kinderen tot 12 jaar elke dag op de buik spelen, rollen en kruipen. Het is van groot belang dat een kind de fasen in de motorische ontwikkeling goed doorloopt omdat het de basis legt voor de ontwikkeling van de hersenen en op alle ontwikkelingsgebieden. Waarom dat is, dat gaan we deze avond bespreken.

We gaan kijken hoe de motorische ontwikkeling eruitziet, en waarom deze zo belangrijk is. Welke spelletjes en activiteiten hebben kinderen nodig om zich te ontwikkelen en waarom is dat zo? We gaan het zelf ook ervaren wat bewegen met ons doet.

Hanneke Poot is een kinderfysiotherapeute en docent die met veel enthousiasme lezingen geeft door heel Nederland over de ontwikkeling van kinderen.

Waar
Boxmeer
Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Gezondheid, Kind / jeugd / jongeren, Sport / bewegen / spel
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek, Voorstelling / optreden

Reacties

Over de organisator

GGD Hart voor Brabant
Mensen gezonde kansen bieden om alles uit hún leven te halen. Dat is onze missie. Want als mensen zich gezond voelen, helpt dit hen om ac...... Lees meer