Toneelstuk "Stampij in de Abdij"

Details

Zaterdag 18 maart 2023 van 20:00 tot 22:30 uur
Afgelopen
Stichting Gemeenschapshuis "De Oude Heerlijkheid" Oploo
Grotestraat, Oploo, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag tot en met 25 maart 2023

Energiecrisis en inflatie hebben grote gevolgen voor het kloosterleven.


Het kloosterleven is mooi, maar zwaar. En zeker in deze tijd waar alles maar duurder wordt is het soms nodig om te kijken waar je op kan bezuinigen. Maar wat nu als moeder-overste de financiën niet goed op orde heeft? En wat nu als moeder-overste er zelf warmpjes bij zit en de overige nonnen niet? En dan krijgen de nonnen, via een brief van hogerhand ook nog eens te horen dat, vanwege die bezuinigingen, een aantal broeders in het nonnenklooster komen te wonen.
De boel zal moeten worden verbouwd en dat gaat gepaard met de nodige werklui én onrust binnen het klooster. En die werklui lijken wel heel veel op elkaar….
Gelukkig blijken de broeders een echte aanwinst te zijn voor het klooster én zorgen zij voor nieuwe inzichten en ontwikkelingen. De nonnen krijgen er zelfvertrouwen van, de nonnen fleuren op, de nonnen komen op voor hun eigen rechten.
Wat gebeurt daar toch allemaal? Wat is er toch aan de hand? Heeft bidden nog wel zin? Vanwaar die stampij in de abdij?

Toneelvereniging Doekmaroploo zal het stuk ‘Stampij in de Abdij’ op zaterdag 18 en 25 maart 2023 opvoeren om 20.00u in de Oude Heerlijkheid te Oploo. Het stuk is geschreven door Willem de Groot en wordt geregisseerd door Ger van Bentem.
De kaarten alleen nog online verkrijgbaar via www.doekmaroploo.nl tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling.
 De kosten van een kaartje zijn 10 euro per stuk in de voorverkoop, zowel bij Ons Moe als online. Daarna zijn er alleen nog kaarten te koop aan de dagkassa voor 12 euro per stuk, zolang de voorraad strekt. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

 

Dorp
Oploo

Over de organisator

Harm Mulder
Harm heeft nog niets over zichzelf geschreven.