Dorpsontwikkelingsplannen ( DOP ) Inwoners vertellen!


Persbericht gemeente

Zestien dorpsontwikkelingsplannen treden naar buiten

Méér dan 100 inwoners maken plannen voor hun eigen dorp. Het uitbreiden van de sportmogelijkheden op het sportpark in Stevensbeek. Het opzetten van een fonds voor méér activiteiten op de Brink in Sint Anthonis. Het omheinen en verlichten van een evenemententerrein in Westerbeek zodat daar véél meer activiteiten kunnen worden georganiseerd. Het aanpassen van ’t Wapen van Wanroij zodat er straks méér activiteiten kunnen worden georganiseerd voor jongeren en ouderen. Zomaar een greep uit de zestien dorpsontwikkelingsplannen die op donderdag 17 september door de gemeenteraad van Sint Anthonis zijn behandeld.

De initiatiefnemers van de dorpsontwikkelingsplannen zijn na de raadsvergadering van 17 september volop aan de slag gegaan. Nog niet alle inwoners zijn echter op de hoogte van de plannen in hun eigen dorp of in de naastgelegen dorpen.

Om meer bekendheid aan de plannen te geven wordt vanaf 1 december wekelijks een van de dorpsontwikkelingsplannen in de schijnwerpers gezet. Daarnaast valt vandaag de flyer met een overzicht van alle projecten bij alle inwoners op de mat, ingestoken in deze krant.

Kijk voor meer informatie en een mooie video van de projecten op

www.sintanthonis.nl/dorpsontwikkelingsplannen