Peter van Dijk • Klimaat anno 2023

Details

Woensdag 11 januari 2023 van 20:00 tot 21:30 uur
Afgelopen
Breestraat 1D, Sint Anthonis

Cicero:

Peter van Dijk • Klimaat anno 2023

Cicero trapt op woensdag 11 januari het nieuwe jaar af met gastspreker Peter van Dijk. Als lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en Maas maakt hij zich sterk voor de uitdagingen die het veranderende klimaat met zich meebrengen op het gebied van waterbeheer.

De aarde warmt op en het klimaat verandert. Dit brengt risico’s met zich mee en er moeten volop maatregelen worden genomen en aanpassingen aan de omgeving worden gedaan om de kwetsbaarheid voor klimaatverandering te verminderen. 

Hoe ziet de klimaatadaptatie anno 2023 er uit? “Het waterschap wordt geconfronteerd met tijden die heel droog zijn en tijden die juist heel nat zijn. De ene keer hebben we veel capaciteit nodig om het water af te kunnen voeren, de andere keer moeten we het beschikbare water juist vast kunnen houden”, stelt Peter van Dijk. “Maar hoe kunnen we dat blijven doen? Er zitten grenzen aan de maakbaarheid van ons watersysteem.”

Peter van Dijk woont in Helenaveen en is sinds 12 jaar lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en Maas. Hij combineert zijn rol als bestuurder met het ondernemerschap: hij is een gerenommeerde blauwe bessenkweker en geeft op dit gebied ook gespecialiseerd advies. Daarnaast is hij zeer breed maatschappelijk betrokken bij diverse organisaties.

Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Dorp
Bronlaak, Landhorst, Ledeacker, Oploo, Rijkevoort – De Walsert, Sint Anthonis, Stevensbeek, Wanroij, Westerbeek, Elders

Over de organisator

Cicero Sint Anthonis
Cicero biedt stof tot nadenken voor een brede doelgroep. Het aanbod aan sprekers is veelzijdig, voor ieder wat wils, iedere avond een ander spraakmakend verhaal en nieuwe inzichten... Lees meer