4-daagse Graancirkelwandeling Oploo dag 3. Dag van Mill-Ledeacker

Graancirkelwandeling Oploo

Details

Zaterdag 3 september 2022 van 07:00 tot 18:00 uur
Afgelopen
Grotestraat 10 a, Oploo

Evenement gaat verder onder naam Graancirkelwandeling

OPLOO - In samenwerking met de stichting Graancirkel en Koffiehuis “Ons Moe” organiseert een initiatiefgroep uit Oploo voor het derde jaar op rij een alternatieve 4-daagse. Omdat de grote 4-Daagse van Nijmegen dit jaar weer in juli plaats gevonden heeft, heeft de Oploose organisatie gekozen voor 1 t/m 4 september als data voor het succesvolle alternatief.

De vele positieve reacties van deelnemers tijdens de beide voorgaande edities, is de belangrijkste aanleiding om ook in een ‘normaal’ wandeljaar wandelliefhebbers door de groene omgeving van Oploo en buurdorpen te laten lopen. Omdat er o.a. wordt samengewerkt met de stichting Graancirkel, is de 4-daagse omgedoopt tot ‘Graancirkelwandeling’.
De naam is dan wel veranderd, de routes van 2022 zijn minstens zo aantrekkelijk als die in 2020 en 2021. Grote wegen worden gemeden, er wordt gewandeld over paden en verkeersluwe wegen. De routes zijn geactualiseerd, bewegwijzerd en op sommige trajecten uitgebreid. Net als in de vorige edities zijn er rustplaatsen op boerderijen en bij horecabedrijven. Leuk is dat er voor het eerst ook een rustplaats wordt ingericht bij Bronlaak.

Liefhebbers kunnen kiezen uit afstanden van 30, 20 en 10 km per dag. Het gros van de deelnemers zal vier dagen wandelen, maar wie één, twee of drie dagen wil meelopen is ook welkom. Het inschrijfgeld voor deelname aan vier wandeldagen is € 10,-. Een dagkaart is € 3,-. In tegenstelling tot de voorgaande jaren is er geen limiet aan het aantal deelnemers gesteld.
De Graancirkelwandeling is van donderdag 1 t/m zondag 4 september. Wij raden de wandelaars van de 30 kilometer aan, te starten tussen 07.00 en 08.00 uur. De 20 kilometer tussen 08.00 en 09.00 uur en de 10 kilometer na 09.00 uur. Dan is het aantal wandelaars verspreid en is de horeca voorbereid. Begin- en eindpunt tijdens de eerste drie dagen is Koffiehuis Ons Moe aan de Grotestraat 10A in Oploo. Op de slotdag, zondag 4 september, is de start- en finish met ‘Via Gladioploo’ bij de Parkboerderij (Blauwstraat 7C) in het Avonturenpark. Inschrijven kan dagelijks bij Ons Moe en de laatste dag in de Parkboerderij. Daar ontvangt u ook de route. 

Voor meer informatie bel Piet Bruisten (06-23195493).

Dorp
Oploo

Over de organisator

Graancirkelwandeling Oploo
In samenwerking met de stichting Graancirkel en Koffiehuis “Ons Moe” organiseert een initiatiefgroep uit Oploo voor het derde jaar op rij...... Lees meer