Details

Donderdag 11 juli 2024 van 10:00 tot 11:30 uur
Afgelopen
Bibliotheek Mill
Kerkstraat 3, Mill, Nederland

Deze hele zomer kun je zomerse herinneringen ophalen in Bibliotheek Mill. Daar zijn onder de titel ‘Zon – Zee – Zomer! Zomerse nostalgie’ in vitrines allerlei herkenbare vakantie- en zomerspulletjes te zien die een mooi beeld geven van de tijd waarin ze zijn gemaakt.

Herinneringen delen
Heb jij een (mooi) zomers verhaal? Ging je vroeger op vakantie? Of moest je als kind in de zomer meehelpen in het familiebedrijf? Welke vakantie is jou het meest bijgebleven? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Trek iets zomers aan, neem iets nostalgisch-zomers mee en kom ook naar deze gezellige ochtend. Wij zorgen voor koffie/thee en iets erbij.

Marlie Lamers
Marlie Lamers heeft eerder al in en rondom Boxmeer diverse tentoonstelling ingericht, waaronder in de Weijer, de Bibliotheek Boxmeer en in Sint Anna. Zij heeft een passie voor geschiedenis van 'alledaagse' objecten. Objecten die een mooi beeld geven van de tijd waarin ze zijn gemaakt. Haar collectie bestaat uit gebruiksvoorwerpen, textiel en andere objecten, die ze graag met anderen deelt. Cultureel erfgoed is er immers om te delen en om verhalen met elkaar uit te wisselen, stelt zij.

Expositie
Tot zaterdag 31 augustus is de expositie 'Zon – Zee – Zomer! Zomerse nostalgie' tijdens openingstijden van de bibliotheek te bezoeken. Marlie Lamers laat met een diversiteit aan voorwerpen iedereen terugdenken aan de zomers van vroeger: van lang geleden tot de recente geschiedenis. Kom deze prachtige collectie bekijken en schrijf ook zeker uw herinneringen op in het bijgevoegde schriftje!


Waar
Elders
Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Buurt en leefbaarheid, Recreatie / ontspanning
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

De Bibliotheek BiblioPlus
BiblioPlus verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeente Land van Cuijk en Maasduinen (Bergen en Gennep). Wij zijn een regionale bibliothee...... Lees meer